książki smaki zdrowia

Kuchnia długowiecznych

Pionierka medycyny żywieniowej Rebecca Katz , opierając się na najnowszych badaniach naukowych, wyjaśnia, w jaki sposób produkty, takie jak szparagi, bazylia, kawa, gorzka czekolada, jarmuż, oliwa z oliwek, słodkie ziemniaki i dziki łosoś mogą wzmacniać odporność, obniżać poziom cholesterolu, wzmacniać pamięć, wzmacniać serce i zmniejszać Twoje szanse na rozwój cukrzycy i innych chorób.

 

Ten praktyczny, wypełniony smakiem przewodnik przedstawia najbardziej efektywne i smaczne sposoby na zdrowie:

– jak wykorzystać jedzenie, by poprawić działanie każdego układu w organizmie

– jak ułożyć swoje menu, by rozwiązać konkretne problemy zdrowotne

– jak szybko i sprawnie przygotowywać rodzinne posiłki, by były one bogate w produkty, które zapewniają długie i zdrowe życie.

Katz wyjaśnia zalety zdrowotne każdego głównego składnika, proponuje gotowe menu dla osób dotkniętych konkretnymi dolegliwościami i podaje szczegółowe informacje o wartościach odżywczych dla każdego przepisu.

Rebecca Katz, mistrzyni sztuki kulinarnej współpracująca z organizacjami prozdrowotnymi, autorka wielu nagradzanych książek.

 

W mediach

Di bloguje

Kuchnia Magdaleny

Radość Kipiąca Uśmiechem

Deko Zdrowia

Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz