przepisy

Pesto z orzechów włoskich z rozmarynem

Składniki na ok. 2 szklanki pesto

1 pęczek pietruszki

2 gałązki rozmarynu

1 ząbek czosnku

1 szklanka orzechów włoskich

¼ szklanki ciecierzycy lub białego miso

¾ łyżeczki soli morskiej

1 szklanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno

W malakserze wymieszaj pierwsze 6 składników, wlewając wolno oliwę. Dostosuj do takiej konsystencji i smaku, jaki Ci najbardziej odpowiada. Dodaj sok z połowy cytryny, aby uzyskać lepszy efekt alkalizujący.

 

Przepis pochodzi z książki Cherrie Calbom Dieta przeciwzapalna. Jak w 28 dni przywrócić równowagę organizmu i poczuć się lepiej

Cherie Calbom

ukończyła studia w zakresie dietetyki na Bastyr University. Jest autorką ponad trzydiestu książek na temat zdrowego odżywiania, w tym takich bestsellerów jak: "The Juice Lady’s Big Book of Juices and Green Smoothies" czy "The Juice Lady’s Turbo Diet".

Skomentuj

Zostaw komentarz