Top
kakaowe naleśniki z prażonym jabłkiem – Zdrowe Zdrowie
3478
post-template-default,single,single-post,postid-3478,single-format-standard,mkdf-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.0,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

kakaowe naleśniki z prażonym jabłkiem

 

Składniki:

½ szklanki razowej mąki orkiszowej

1 łyżeczka naturalnego kakao
1 jajko
¾ szklanki mleka
oliwa
jabłko
cynamon
miód

sól

 

Sposób przygotowania:

 

Mąkę, kakao, jajko, szczyptę soli i odrobinę mleka wyrabiam razem na jednolitą masę. Konsystencja powinna być trochę rzadsza od śmietany. Pędzelkiem lub ręcznikiem papierowym delikatnie przecieram patelnię oliwą i smażę naleśniki. Jabłka kroję w plasterki i prażę na suchej patelni przez 5–10 min. Cynamon ucieram w moździerzu. Jabłka na koniec doprawiam cynamonem i odrobiną miodu*.

*Jeżeli chcę bardziej pełnowartościowy posiłek, dodaję do jabłek jeszcze trochę twarogu.

Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Brak komentarzy

Napisz komentarz