Top
krem z cieciorki i pomidorów z chilli – Zdrowe Zdrowie
3460
post-template-default,single,single-post,postid-3460,single-format-standard,mkdf-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.0,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

krem z cieciorki i pomidorów z chilli

Składniki:

3–4 świeże pomidory
szklanka cieciorki
papryczka chilli
2 szklanki wywaru warzywnego lub bulionu
kawałek pora (30 cm)
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
kmin rzymski
cytryna
listki kolendry

Sposób przygotowania:

Cieciorkę moczę przez noc. Następnie gotuję do miękkości. Pora kroję w plasterki i podsmażam na oliwie. Po chwili dodaję papryczki i całość jeszcze chwilę smażę. Następnie dodaję pokrojone pomidory*, czosnek i cieciorkę. Całość zalewam wywarem i doprowadzam do wrzenia. Po zagotowaniu miksuję zupę na jednolity krem. Do kremu dodaję podsmażonego pora i papryczkę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i kminem. Podaję z ćwiartką cytryny i świeżą kolendrą.

Zdrowe Zdrowie

<p>Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.</p>

Brak komentarzy

Napisz komentarz