Top
pyszny chlebek bananowy – Zdrowe Zdrowie
3025
post-template-default,single,single-post,postid-3025,single-format-standard,mkdf-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.0,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

pyszny chlebek bananowy

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mąki owsianej
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczka kakao
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżeczki przyprawy korzennej
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 4 łyżki miodu

 

Wykonanie:

Banany blendujemy z żółtkami i miodem. Białka ubijam osobno z odrobiną soli. Suche składniki dokładnie mieszamy razem. Następnie łączymy wszystko ze sobą. Najlepiej do suchych składników dodawać po łyżce masy oraz ubitych białek i dokładnie mieszać.  Na koniec dorzucamy pokrojone w kawałki włoskie orzechy. Całą masę przekładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-40 min.

Aneta

Instagramerka lifestylowa

Brak komentarzy

Napisz komentarz