Top
Sałatka z buraczków z kruszonymi migdałami – Zdrowe Zdrowie
3457
post-template-default,single,single-post,postid-3457,single-format-standard,mkdf-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.0,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Sałatka z buraczków z kruszonymi migdałami

Składniki:

2 buraki
2 garści miksu sałat
1 garstka migdałów
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu

Sposób przygotowania:

Buraki piekę do miękkości w naczyniu żaroodpornym około 1 godziny*. Następnie obieram je i kroję. W miseczce układam sałatę, pokrojone buraki i posypuję kruszonymi migdałami. Miód mieszam z octem balsamicznym i energicznie mieszając, dodaję powoli oliwę. Sałatkę skrapiam dressingiem.

*Zawsze wstawiam więcej buraków do pieczenia. Przynajmniej na 2–3 porcje.

Zdrowe Zdrowie

<p>Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.</p>

Brak komentarzy

Napisz komentarz