Top
salsa z malinowych pomidorów – Zdrowe Zdrowie
3733
post-template-default,single,single-post,postid-3733,single-format-standard,mkdf-bmi-calculator-1.0,mkd-core-1.0,wellspring-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-fullwidth-featured-image,mkdf-header-standard,mkdf-fixed-on-scroll,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-full-width-wide-menu,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

salsa z malinowych pomidorów

Składniki

(otrzymasz 2 szklanki)
– 1½ szklanki drobno pokrojonych świeżych malinowych pomidorów

– ¼ szklanki drobno pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli

– 2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki o gładkich gładkich listkach lub bazylii

– 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

– 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

– szczypta płatków papryki czerwonej

– ¼ łyżeczki soli morskiej

 

Połączyć w naczyniu wszystkie składniki. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do użycia lub do 3 dni.

 

 

Przepis pochodzi z książki Rebeki Katz “Zdrowe zupy”

Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Brak komentarzy

Napisz komentarz