fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Pałeczki warzywne z pastą z ciecierzycy



Składniki:

  • biała rzodkiew – 1/2 sztuki (100g)
  • marchew – 1 krótka (70g)
  • seler naciowy – 1 cienka łodyga (30g)
  • papryka – 1/2 sztuki (50g)
  • ogórek świeży – 1 krótki (45g)
  • ugotowana cieciorka – 1/3 szklanki (50g)
  • pasta sezamowa (tahini) – 2 łyżki (20g)
  • woda



Wykonanie

  1. Warzywa dokładnie umyj, obierz w razie potrzeby i pokrój w słupki.
  2. Cieciorkę zblenduj z tahini i taką ilością wody, by uzyskać kremową konsystencję (gęstej pasty).
  3. Warzywne pałeczki zanurzaj w paście.

Przepis pochodzi z książki Otyłość brzuszna Mileny Nosek.



Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz