przepisy zdrowa kuchnia

Płatki owsiane gotowane na mleku à la ciasto marchewkowe



Składniki:

• 3 łyżki płatków owsianych bezglutenowych
• 300 ml mleka roślinnego lub mleka krowiego 1,5% (można również użyć 200 ml mleka i 100 ml wody)
• ½ marchewki
• szczypta cynamonu
• 1 łyżeczka nasion chia
• 3-4 orzechy włoskie.

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane ugotuj na mleku razem z nasionkami chia. Marchewkę zetrzyj na tarce i kiedy owsianka będzie gotowa, dodaj startą marchewkę, cynamon oraz pokruszone orzechy.

Przepis pochodzi z książki S.O.S, dla stawów. Wsparcie żywieniowe w chorobach reumatycznych Katarzyny Olejniczak i Anny Piekarczyk



Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz