fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Pomidory faszerowane rukolą i ziołowym twarożkiem

Przepis idealny na czas, kiedy wszędzie pełno nowalijek. Pomidory, sałata, rukola, szczypiorek, pietruszka koperek… Pachnące warzywa z ulubionego bazarku to najlepsze składniki do poniższego dania! Wiosną wszystko smakuje lepiej!

Składniki:

    • 100 g sera białego
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • po pół łyżeczki posiekanych ziół: szczypiorku, natki, koperku
    • kilka liści sałaty
    • 10 g rukoli
    • 2 pomidory
    • 1 łyżka ulubionych kiełków, np. jarmużu
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania:

    Pomidory umyć i osuszyć. Ściąć górę (ok. 0,5 cm) i wydrążyć delikatnie środek, wyjmując pestki. Ser wymieszać z przyprawami, ziołami, jogurtem i posiekaną rukolą. Gotowym twarożkiem nafaszerować pomidory. Ułożyć je na sałacie i posypać kiełkami.

    Przepis pochodzi z książki “Jedz zielone” Hanny Stolińskiej-Fiedorowicz!

Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz