fbpx
mity żywieniowe_baner
przepisy zdrowa kuchnia

Przeciwzapalny złoty koktajl



Składniki:

  • mleko migdałowe – 200 ml
  • kurkuma – 1 łyżeczka
  • cynamon mielony – 1 szczypta
  • kardamon mielony – szczypta
  • laska wanilii – 1/2 sztuki
  • pieprz czarny – 1 szczypta
  • miód – 1 łyżka
  • płatki jaglane – 3 łyżki



Sposób przygotowania:

Krok 1: Płatki jaglane zalej wrzątkiem lekko ponad ich powierzchnię. Odstaw na 5 minut do zmiękczenia.

Krok 2: Podgrzej mleko lecz nie doprowadzaj go do wrzenia.. Laskę wanilii przekrój na pół i wydrąż z niej ziarenka.

Krok 3: Do misy blendera wrzuć wszystkie składniki i przyprawy. Zmiksuj i pij od razu po przygotowaniu.



Przepis pochodzi z książki S.O.S. dla tarczycy. Dieta w Hashimoto Anny Kowalczyk i Tomasza Antoniszyna

Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz