fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Dyniowy „sernik”



Składniki:

(blaszka o wymiarach 28×21 cm):
• 400 g puree z dyni lub batatów,
• 200 g chudego sera twarogowego,
• 30 g erytrytolu,
• 20 g mąki kokosowej,
• 20 g masła orzechowego,
• 20 g wiórków kokosowych,
• 1 łyżeczka cynamonu,
• szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Dynię lub bataty upiec, zblendować na puree, połączyć z pozostałymi składnikami. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, posypać wiórkami kokosowymi, wylać masę. Piec w 180 st. C przez około 30 minut.

Przepis pochodzi z książki Ach, ten cukier. Odżywianie w cukrzycy, insulinooporności i otyłości Anny Reguły.

Lubisz dynię? Sprawdź również przepis na dynię pieczoną z rozmarynem.



 

Zdrowe Zdrowie

Promujemy zdrowy styla życia, który prowadzi do lepszego samopoczucia zarówno fizycznego, jak i psychicznego i duchowego. Dostarczamy wiedzy podpartej autorytetami dotyczącej utrzymania kondycji fizycznej i zdrowego odżywiania.

Skomentuj

Zostaw komentarz