fbpx
przepisy zdrowa kuchnia

Zapiekana owsianka ananasowa



Składniki

• 5 łyżek płatków owsianych
• 1 łyżka ziarna lnu
• 1 szklanka świeżego soku z ananasa
• garstka listków świeżej melisy

Wykonanie

1. Do kokilek wsyp płatki owsiane i ziarna lnu, zalej sokiem i pozostaw na noc.
2. Rano wstaw kokilki na 12–15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni.
3. Wyjmij, udekoruj melisą.

Przepis pochodzi z książki Nie czas na wymówki. Zdrowe odżywianie dla zabieganych Mileny Nosek.

 

 

 



Milena Nosek

dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Wykładowca Wyższej Szkoły Rehabilitacji w Warszawie, dietetyk Polskiego Baletu Narodowego. Entuzjastka podróży, teatru i tańca. Admiratorka kuchni śródziemnomorskiej. Autorka książki "Otyłość brzuszna".

Skomentuj

Zostaw komentarz